BfR (Saksamaa Riskihindamise Föderaalne Instituut) on uuendanud oma soovitusi riskigruppide toitlustamiseks.
Toiduga seotud nakkused ja mürgistused (mürgistused) kujutavad erilist ohtu v...
Valminud on LABRISe podcasti „Uudishimu labor“ uus osa, mis on ajendatud üleeuroopalisest taimetervise teavituskampaaniast.
Podcastis räägib PTA taimetervise nõunik Ülle Metsman meile se...
Teist aastat järjest toimuv üleeuroopaline taimetervise teavituskampaania suurendab teadlikkust taimetervise ja igapäevaelu tihedast seotusest ning julgustab inimesi taimede tervist hoidm...
Neljapäeval, 18. aprillil toimus LABRISes kohtumine Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) lihatoimkonna liikmetega. Tegemist on LABRISele väga olulise partneriga, kuna koda ühendab ena...
Projekt „“Koordineeritud seiresüsteemi loomine ühe tervise lähenemisviisi alusel” („Setting up a coordinated surveillance system under the One Health approach“, lühendatult OH4Surveillanc...
Antibiootikumiresistentsus on tõsine oht rahva- ja loomatervisele, põhjustades igal aastal Euroopa Liidus ja Euroopa Majanduspiirkonnas hinnanguliselt üle 35 000 inimese surma ning paneb ...
Teisipäeval, 6. veebruaril toimus Alexela Loomelaval Tartu konverentsisaadiku programmi tänuüritus, kus tunnustati 2023. aasta silmapaistvaid konverentsikorraldajaid ja anti üle tunnistus...
Aruandesse on koondatud 2022. aasta zoonooside seire tulemused inimestel ning zoonootiliste patogeenide seire ja järelevalve tulemused toiduahelas ja loomadel. Andmed on kogutud 27 Euroop...
6. detsembril toimus Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi (ReM) suures saalis Euroopa Toiduohutusameti (EFSA) koostöövõrgustike kohtumine, mille korraldas EFSA Teabekeskus. Päeva avas...
Suitsutuspreparaate kasutatakse toidus suitsuse maitse andmiseks alternatiivina traditsioonilisele suitsutamisele. Preparaate lisatakse liha-, kala- ja piimatoodetele, kuid neid võib leid...